Cabin Fever (2021 - ...)

Een body-horror-familiedrama over chronisch ziek-zijn 

In Cabin Fever besluit Freya, een jonge vrouw met een chronische huidziekte, dat ze haar biologische vader wil ontmoeten. Midden in de nacht huurt ze een huisje in het bos en spreekt ze zijn voicemail in. Als Ed komt opdagen wordt al snel duidelijk dat Freya maar één ding van hem wil weten: hoe leeft hij met de ziekte, die steeds meer van haar huid aanvreet?

Maar Ed, die explodeerde van geluk toen hij de voicemail hoorde, heeft de ziekte niet. Bang dat Freya hem af zal wijzen en hij terug moet naar zijn geïsoleerde leven, begint hij zichzelf te krabben. Tot zijn huid begint af te bladderen. Tot zijn huid onder de vlekken zit en hij – in ieder geval in Freya’s ogen – ziek is.

Cabin Fever is een muzikaal bodyhorror-familiedrama over het isolement van chronisch ziek-zijn en controleverlies. Over de vraag: wat is genezing? En welke rol speelt de blik van de ander hierin?


Ik schrijf deze tekst met een werkbijdrage van het Fonds Podiumkunsten, en word daarin begeleid door Het Toneelschrijfhuis en Marijn Lems. Op 15 oktober 2023 vond er een eerste lezing plaats in Theater Bellevue.