Supertramp 12+ (2023)

Een muzikale roadmovie over verstikking en vrijheid
Theater Sonnevanck & Theater Oostpool

Chris verdwijnt op de avond na zijn diploma-uitreiking. Niemand ziet het aankomen. Zijn twee broers zoeken antwoorden en sporen. Waar is hun ondoorgrondelijke kleine broertje heen? Waar loopt hij van weg – en waarom? Hun zoektocht gaat dwars door de wildernis, langs verlaten tankstations en via de matrassenfabriek van hun vader. Steeds dieper duiken de broers in Chris’ hoofd, en hun ouderlijk huis, waar hun moeder al jarenlang ligt te slapen. 

Supertramp is een muzikale roadmovie, een doordenderend duet tussen één acteur en één drummer. Samen brengen zij een oprechte in-your-face vertelling over vrijheid, verantwoordelijkheid en verwachtingen.


Theaterkrant - Keuze van de criticus
“Het mooie aan Supertramp is eigenlijk dat het twee coming-of-age-verhalen in één betreft: de zelfbevrijding van Chris, en het rouwproces van zijn broer(s). Jallo moet uiteindelijk Chris durven los te laten, maar gaat daarvoor door een scala van herkenbare emoties: schaamte, zelfkritiek, woede, eenzaamheid. Zijn kleine broertje leert hém uiteindelijk een belangrijke les over zijn eigen, onvoltooide ontvoogdingsproces, en de cast en crew van Supertramp maken iedere stap van die emotionele reis met hun nooit aflatende gevoel voor ritme fysiek voelbaar.”

Regie: Mart van Berckel
Compositie: Tijn Wybenga
Tekst: Lisanne van Aert
Spel: Rabbi Jallo
Muziek: Yonga Sun
Vormgeving: Vera Selhorst
t