De Dan Brown Trilogie (2018/2019)

Een ontmanteling van de auteur die wereldwijd het best verkocht wordt 

In drie theatrale talkshows in Theater Bellevue onderzochten wij het oeuvre van Dan Brown. In zijn thrillers refereert hij aan o.a. Dante, overbevolking, obscure religieuze teksten en antimaterie. Op zijn oeuvre wordt vaak neergekeken, maar wij zijn mateloos gefascineerd: hoe lukt het Dan Brown om met deze verzameling aan complexe thema’s een miljoenenpubliek te bereiken? Wat kunnen we van hem leren? En hoe kunnen wij hetzelfde doen? 

I. Bezetenheid

In de eerste aflevering onderzochten wij de noodzaak, de euforie en het gevaar van bezetenheid. Dit deden wij samen met vijfvoudig Nederlands Kampioen Popping Jing Wang en dj Tijmen Lohmeijer.


II. Homo Universalis

In de tweede aflevering stelden wij de vraag: is het vandaag de dag nog mogelijk en wenselijk om een 'homo universalis' te zijn? Wij werden bijgestaan door componist Stef Veldhuis en historicus Ruben Peters.


III. Sterfelijkheid

In de derde aflevering hielden wij ons bezig de vraag die in het Het verloren symbool van Dan Brown wordt opgeworpen: hoe te sterven? Samen met Seniorenpopkoor Lust for Life zochten we naar een manier om de sterfelijkheid te omarmen.

Mark